Tech Galerie Foto Ştiri Locale Știri InternațioComisia Europeană alocă României încă 262 de milioane de euro pentru construcţia de autostrăzi


comisia-europeana-Comisia Europeană a decis să aloce 262 de milioane de euro României pentru a acoperi costurile de construcţie a doua tronsoane de autostradă, finanţate iniţial de statul român prin împrumuturi bancare, a anunţat, joi, Reprezentanţa CE la Bucureşti, relatează Hotnews.

Hotărârea a fost semnată de comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, în urma unei decizii luate pe 18 noiembrie. Prin aceste măsuri, contribuţia din partea Uniunii Europene pentru construirea acestor autostrăzi se ridică la 439 de milioane de euro.

Banii vor fi destinaţi pentru construirea autostrăzii Arad-Timişoara şi pentru varianta de ocolire a municipiului Constanţa. Acestea au fost construite cu fonduri de la bugetul de stat, şi bani proveniţi de la Banca Europeană de Investiţii şi, respectiv, de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Fondul de coeziune al Uniunii Europene este conceput pentru finanţarea statelor membre ale căror venit naţional brut pe cap de locuitor este mai mic decât 90% din media Uniunii Europene. Aceste măsuri vizează reducerea diferenţelor economice şi sociale dintre statele membre şi promovarea dezvoltării durabile.

sursa:yahoo.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s