Afacerea cu lumanari decorative – Fonduri Europene


Image (21)Afaceri cu lumanari decorative incepute cu o investitie de 100 $

In urma cu cativa ani, sotii T. din Bucuresti erau in cautarea unei afaceri simple, care sa presupuna o activitate manuala, deci fara investitii in echipamente sau utilaje. S-au orientat spre confectionarea de lumanari decorative si aromatizate. “Ne-am gandit ca merita sa investim 100 de dolari sa vedem ce sanse are afacerea aceasta cu lumanari decorative”, povesteste dl T.

Activitatea a inceput in bucataria apartamentului propriu, unde cei doi soti au produs doua sortimente de lumanari decorative(lumanari taiate si lumanari plutitoare) cu care s-au prezentat la un targ de suveniruri. „Noi ne-am dus la targul acela doar ca sa vedem potentialul afacerii cu lumanari decorative. Si ne-am trezit ca primim o comanda de 1.000 de lumanari decorative de la un mare lant de magazine, comanda pe care nu am putut s-o onoram. Oricum, la targul acela am vandut tot. Am vandut pana n-am mai avut, adica lumanari decorative in valoare de cca 1.000 de dolari. Stau si ma intreb ce ar fi insemnat sa aparem atunci cu modelele pe care le avem acum.”

Ulterior, productia s-a diversificat, iar distributia s-a concentrate pe micile magazine, care puteau sa expuna foarte vizibil lumanarile decorative si sa le puna in valoare, pentru ca oamenii sa le remarce. Plata nu se facea dupa vanzare, ci la livrarea marfii. „Tehnica de lucru pentru aceste lumanari decorative nu este complicata”, explica dl T. „Ai nevoie de ceara, parfumanti, coloranti si matrite. Matritele pentru realizarea de lumanari decorative ni le-am facut noi, cu ajutorul unor mesteri care au turnat in ipsos formele cerute. Pe aceste modele din ipsos am turnat apoi cauciuc siliconic, rezultand astfel matrita finala cu ajutorul careia se modeleaza lumanarea. In principiu, nu este mare lucru, oricine poate face asa ceva. Important este insa sa vinzi si sa ai rabdare, sa iti amani recompensa, cum zicea cineva.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s