Descopera ACUM Afacerea Care Urca Rapid Fermierii Romani Pe Culmile Succesului: PLANTATIA DE TRANDAFIRI – Fonduri Europene


1O afacere cu trandafiri aduce profituri de zeci de mii de euro anual pentru doi barbati din Alba. Toate economiile lor au intrat in culturi de trandafiri si s-au impus rapid pe piata din Ungaria, Belgia, Italia si Olanda, unde vand flori cu 5 euro, firul.

Dupa zeci de ani petrecuti in fabrica, la Aiud, domnul Iuliu a decis sa se reprofileze, asa ca s-a specialiazat in horticultura, in Ungaria. A plecat la drum cu 5.000 de trandafiri, iar acum dupa 10 ani, are 40 de mii de flori, pe campurile de la Ciumbrud. „Profit pe trandafir in jur de 50, 60 de bani pe planta, dar daca il vindem ambalat poate ajungem si la un leu”, spune Iuliu Csiki, cultivator de trandafiri. Vinde in Polonia si Italia cu 10 mii firul si in scurt timp a descoperit ca trandafirii aduc profit mult mai mare decat culturile traditionale.
Tot la Ciumbrud, domnul Bak are 20 de ani de cand a intrat in afacerea cu trandafiri, si acum, la peste 150 de mii de butasi, se lauda cu un profit anual de ordinul zecilor de mii de euro. Acum are 80 mii de butasi si un profit de 25 de mii de euro. S-a adaptat pietei si a inceput sa cultive si trandafiri la ghiveci, care se vand in supermarketuri cu 7 lei firul.
Un avantaj afacerii este ca trandafirul este o planta care se regenereaza usor, iar vremea capricioasa nu poate sa compromita total culturile.

Sursa: PROTV.ro

 

liviuvoica.wordpress.ro Web analytics

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s